vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Nieuws

  1. Must read: Farmabedrijven strooien met dividend

    Plus: Zwitserse aandelen in de aanbieding, ASML of Nvidia, Chinese obligatierente blijft maar dalen, rijk worden met cybersecurity, en meer.

  2. Amerikaanse presidentskandidaten gaan voor een nog hogere staatsschuld

    Er zijn grote verschillen tussen Donald Trump en Kamala Harris, maar op een punt zijn ze gelijk. Ze gaan allebei zorgen voor een nog hogere staatsschuld, terwijl die volgens sommige economen nu al onhoudbaar is.

  3. Must read: Buffett heeft sinds 2004 nog niet zoveel cash gehad

    Wat gaat hij met dat geld kopen? En toch maar een Italiaans vakantiehuis kopen, na slechte beursdagen komen altijd goede en de economie is niet de markt en andersom.

  4. Beurscorrectie is geen voorbode van een recessie

    Axios ziet in de marktturbulentie van de laatste dagen geen voorbode van een recessie. De beurscorrectie heeft vooral technische redenen, zoals de yen-carry-trade.

  5. Must read: Hard stijgen is hard dalen

    Plus: bedrijfswinsten nog altijd robuust, Buffett over dealen met beursonrust, Indiase beurs verslaat de S&P, obligaties gaan het beter doen dan aandelen, en meer.

  6. "Obligaties verslaan aandelen het komend decennium"

    Volgens Vanguard zijn Amerikaanse aandelen zo duur geworden dat rendementen boven de 5% lastig worden, terwijl obligaties er goed voorstaan om meer rendement te boeken.

  7. Must read: ING koopt de dip

    Plus: renteverlagingen beloven weinig goeds, correcties horen erbij, ook beursbubbels laten zich lastig voorspellen, Nederlandse burger spaart door, en meer.

  8. Correcties zijn doodnormaal

    Beleggers moeten niet schrikken van een correctie. Dalingen van 10% of meer zijn de normaalste zaak van de wereld, schrijft blogger Ben Carlson.

  9. Must read: Beursonrust hoort erbij

    Plus: Van Lanschot Kempen wijzigt beleggingsbeleid niet, hogere Nederlandse inflatie verklaard, reuring in de high-yieldmarkt, geen geld voor cryptotoezicht, en meer.

  10. Nieuw! Private assets-ETF's

    Private assets zijn voor particuliere beleggers moeilijk bereikbaar. Een aantal grote vermogensbeheerders wil dit veranderen door deze aan te bieden in de vorm ETF's.

  11. LGIM kiest voor Europese credits

    Nu de Europese markt voor bedrijfsobligaties wordt gekenmerkt door stijgende waarderingen en stijgende volatiliteit kiest Marc Rovers, hoofd Euro Credit van LGIM, voor emittenten van hogere kwaliteit. Selectie is wel key. Nieuwe leningen van banken en autofabrikanten laat hij aan zich voorbijgaan.

  12. Must read: Riemen vast!

    Plus: het R-woord is terug, positieve correlatie aandelen en obligaties voorbij, Buffett kan goed timen, koop geen Japanse aandelen, en meer.

  13. Werknemers worden te weinig gewaardeerd

    Bedrijven die hun werknemers waarderen, genereren volgens financieel blogger Joachim Klement de meeste aandeelhouderswaarde. Helaas blijkt de realiteit anders. Werknemers zijn eerder een vervelende kostenpost dan de winstgevende factor.

  14. Must read: houd u vast, de slechte beursmaanden zijn hier

    De drie slechte beursmaanden zijn begonnen. Moeten we blij zijn met weer meer SPACS naar de beurs en waarom is de Amerikaanse economie zacht geland en de Europese niet?

  15. Hedgefondsen laten China links liggen

    Hedgefondsen hebben volgens Goldman Sachs hun exposure naar China teruggebracht tot het laagste niveau in 5 jaar. Net als bij andere institutionele beleggers is het vertrouwen weg.