vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Nieuws

  1. Markten te optimistisch over rentestappen ECB en BoE

    De markten prijzen momenteel meer renteverlagingen in voor het VK, de VS en de eurozone dan aan het begin van de zomer. Echter deze drie economieën ontwikkelen zich erg verschillend, waardoor hoofdeconoom Steven Bell van Columbia Threadneedle Investments ernstig twijfelt aan de huidige renteverwachtingen.

  2. Must read: Nederlandse dividendtoppers (tot 10%!)

    Plus: reken op meer flashcrashes, S&P kan nog drie keer hoger tegen 2030, huizenprijzen ruim 10% hoger, en meer.

  3. Beleggers staan meer flascrashes te wachten

    De aandelencorrectie begin deze maand was krachtig, maar ook kort. Veel beursindices staan alweer op winst. Ben Carlson denkt dat het een voor deze tijd typische flashcrash was. De informatievoorziening is tegenwoordig zo snel dat aandelencorrecties zich vaker zullen voordoen en razendsnel verbreiden.

  4. Must read: belegd vermogen Nederlanders op recordniveau

    Plus: Indiase markt is echt anders, big tech gaat dividend uitkeren, Europese banken spotgoedkoop, defensie-industrie floreert, toppunt van verschrikkelijk werk en meer.

  5. Big tech drijvende kracht achter nieuwe dividendgolf

    Meta, Alphabet en Salesforce zijn enkele van de grote Amerikaanse technologiebedrijven die voor het eerst dividend uitkeren. Het is een trend die volgens Capital Group de komende jaren voor een enorme stroom aan winstuitkeringen zal zorgen, in de VS maar ook ver daarbuiten.

  6. Must read: Nu kansen grijpen in obligatiemarkt

    Plus: the case voor aandelen EM, AI is geen hype, Chinese aandelen underperformen ook dit jaar, ook herstel grondstoffenmarkt, en meer.

  7. Institutionele beleggers kopen meer vastgoed, hedgefondsen en private debt

    Actief beheerde aandelenfondsen beleefden een tegenvallend eerste halfjaar. Toch zetten institutionele beleggers volgens bfinance hun zoektocht onverminderd voort naar actieve managers die zorgen voor meer defensieve diversificatie in hun portefeuilles.

  8. Must read: Volg de centrale banken en koop goud

    Plus: actieve fondsen doen het wederom slechter, Fed gaat rente stevig korten, Chinese consument houdt hand op knip, grote grondstoffenbedrijven hebben ijzerpijn, en meer.

  9. Obligaties stijgen weer als aandelen dalen

    Kwaliteitsobligaties verloren in 2021 hun rol als veilige haven. Zij daalden even hard mee met aandelen. Jason Kephart van Morningstar US heeft goede hoop dat obligaties de functie van veilige haven terugkrijgen zodra de inflatie weer onder controle is. Dan kan ook de klassieke 60/40-portefeuille weer in ere worden hersteld.

  10. Must read: welke recessie?

    Amerikaanse recessieangst verdwijnt als sneeuw voor de zon. En techaandelen staan alweer zoveel hoger, goud wordt verkocht en actieve fondsen blijven opnieuw achter.

  11. Must read: Afgestrafte tech in de aanbieding

    Plus: G van ESG belangrijker dan S en E, crisis in staalsector door Chinese overproductie, niets staat renteverlaging Fed in de weg, en meer.

  12. Divergentie monetair beleid biedt obligatiekansen

    "Deze wereldwijde verlagingscyclus zal waarschijnlijk minder vergaand en gecoördineerd zijn dan eerdere verruimingscycli." Voor obligatiebeleggers creëert dit kansen, schrijft Simona Gambarini van Goldman Sachs Asset Management.

  13. Must read: bijna alle centrale banken gaan hun rentes verlagen

    Plus: Pictet kiest voor defensief, Europese beurs is meer dan GRANOLAS, amper groei in markt videogaming, Nederlandse economie in Q2, en meer.

  14. Must read: Geen recessie in zicht

    Plus: beleggers reageren raar op beursonrust, Aziatische beurzen spotgoedkoop, aantrekkelijke wapenaandelen en Duitse autobouwers, goud stijgt door, en meer.

  15. De gevaarlijke zoektocht naar verklaringen

    Als de marktvolatiliteit toeneemt, zijn beleggers geneigd rare dingen te doen. Daar kunnen ze niets aan doen. Dat ligt besloten in ons DNA.