vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Nieuws

  1. Japanse bullmarkt klaar voor herstart

    Het negatieve rendement op Japanse aandelen van de laatste weken was volgens vermogensbeheerder Verdad slechts een adempauze voor de bullmarkt. De verbeterde ondernemingscultuur zal de beurs opnieuw vleugels geven.

  2. Must read: nieuwe grondstoffencyclus op komst?

    Plus: 8 aandelen waar Jeff Bezos in investeert, dalende inflatie, Shell versus BP en wat betekent overwinning Trump voor de Europese economie?

  3. Must read: beleven we tegenwoordig dotcombubbel 2.0?

    Plus: mooie kansen voor defensieve nutsbedrijven, liever geen dividend, beleg niet als een biljonair, spaarrente is een keuze, en meer.

  4. Dividend als noodzakelijk kwaad

    Adam Grossman is geen fan van dividendstrategieën. Hij gaat bedrijven die dividend uitkeren zeker niet uit de weg, maar hij ziet het meer als noodzakelijk kwaad dan als een groot voordeel voor aandeelhouders.

  5. Nutsbedrijven bieden diverse groeikansen

    Megatrends, zoals de opkomst van kunstmatige intelligentie en de groeiende honger naar elektriciteit, geven volgens Capital Group een boost aan het winstpotentieel van defensieve nutsbedrijven.

  6. Must read: blijft de gekte op de huizenmarkt?

    Plus: JP Morgan draait naar defensieve waarden, defensie-aandelen renderen beter, meer inflatie is meer winst, hedgefondsen stappen in koper en meer.

  7. Geldhoeveelheid niet langer aanjager aandelenmarkten

    Volgens Johannes Müller, hoofd research bij vermogensbeheerder DWS, profiteren aandelen niet langer van die geldgroei. Dat leidt de komende jaren waarschijnlijk tot bescheiden rendementen.

  8. Must read: Pas vooral op met sterbeleggers

    Plus: houd meer rekening met extreem weer, wereldwijde aandelenrendementen, 15 manieren om geld te verliezen, einde Chinese vastgoedmalaise in zicht, en meer.

  9. 15 manieren om uw geld te verliezen

    Financieel blogger Ben Carlson heeft 15 tips voor het ontwijken van de grootste beleggersvalkuilen.

  10. Must read: Het belangrijkste bedrijf ter wereld

    Plus: argumenten voor smallcaps, Powell spreekt, dollarzwakte verklaard, wel of niet in Japanse aandelen, 3 aandelen voor altijd, en meer.

  11. De islamitische Sukuk is sterk in opmars

    Islamitische obligaties of Sukuks beleven gouden tijden. De laatste vijf jaar was er een groei van 75% voor deze effecten die geen rente uitkeren maar wel een deel van de winst.

  12. Must read: alle ogen op Jackson Hole

    Vanmiddag spreekt Fed-voorzitter Powell namelijk. Plus: de Amerikaanse verkiezingen worden nek-aan-nek, heel veel verstopte schuld en een nieuwe aandelentip van Nancy Pelosi.

  13. Waarom millennials niks aan obligaties hebben, aandelen zijn beter

    Millennials en mensen uit de generatie Z - zo tussen de 20 en 40 jaar oud - die willen sparen voor hun pensioen, kunnen dat beter niet doen in obligaties. Het is veel zinvoller om vol voor aandelen te gaan, zegt vermogensbeheerder Trent Smalley.

  14. Markten te optimistisch over rentestappen ECB en BoE

    De markten prijzen momenteel meer renteverlagingen in voor het VK, de VS en de eurozone dan aan het begin van de zomer. Echter deze drie economieën ontwikkelen zich erg verschillend, waardoor hoofdeconoom Steven Bell van Columbia Threadneedle Investments ernstig twijfelt aan de huidige renteverwachtingen.

  15. Must read: Nederlandse dividendtoppers (tot 10%!)

    Plus: reken op meer flashcrashes, S&P kan nog drie keer hoger tegen 2030, huizenprijzen ruim 10% hoger, en meer.