vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Nieuws

  1. Must read: Nederlandse aandelentips van de profs

    Plus: AI helpt ook landbouw vooruit, ECB en Fed verlagen rente desondanks volgende maand, Europese en olympische toppers, en meer.

  2. Natixis houdt vizier gericht op Amerikaanse groeiaandelen

    Bigtech-groeiaandelen uit de VS blijven favoriet bij de analisten van Natixis. De bullmarkt is echter in gevaar door een reeks onderschatte risico's, waaronder de Amerikaanse verkiezingen.

  3. Europese kostenbesparing door indexfondsen: $90,6 miljard

    Vanguard, een grote speler in de markt van indexfondsen, schat dat Europese beleggers van begin 2011 tot eind vorig jaar voor 90,6 miljard euro aan beleggingskosten hebben bespaard door te kiezen voor indexfondsen en ETF's.

  4. Must read: koop dus de techdip?

    Plus: ABN AMRO blijft positief over aandelen, liever Amerikaanse smallcaps, Europa stevent af op recessie, grondstoffen terug bij af, en meer.

  5. Meer Aziatisch dividend stroomt richting aandeelhouders

    Aandeelhoudersbelangen hadden de laatste decennia weinig prioriteit in China, Zuid-Korea en Japan. Dat is volgens Fidelity International aan het verbeteren. Zo is er de verwachting dat de Aziatische dividend payout-ratio flink omhoog gaat.

  6. Must read: Koersen en economie lopen uit elkaar

    Plus: AI helpt vermogensbeheer vooruit, vijf defensieve dividendaandelen, ECB kan verlagen, liever een camper dan een caravan, en meer.

  7. Welke sectoren bieden nu de beste AI-kansen?

    AI gaat de wereld veranderen. Zoveel staat vast. Maar het zijn volgens Amundi niet per se de Amerikaanse technologiereuzen die van deze ontwikkeling het meest profiteren.

  8. Must read: ASML en 9 andere cruciale chipbedrijven

    Plus: kleinere aandelen zijn aantrekkelijk, risico nemen matig beloond, Morningstar positief over Europese banken, en meer.

  9. Obligaties frontier markets verrijken portefeuille

    Robert Burgess van Capital Group breekt een lans voor obligaties uit frontier markets. Ze zijn risicovol, maar leveren ook veel rente op. Ze zijn bovendien een goede aanvulling op de portefeuille vanwege de lage correlatie met ontwikkelde markten.

  10. Must read: Europa doet het gewoon veel slechter

    Plus: Schroders over de kansen in opkomende markten, goudprijs moet wel stijgen, rotatie van grote naar kleine aandelen gaat verder, en meer.

  11. Must read: huidige koersdip is een mooie koopgelegenheid?

    Plus: Fed moet rente snel verlagen, beleggers verlaten tech-schip, alleen hoge investeringen drijven winstgroei, Nederlandse spaarmarkt deugt niet, en meer.

  12. De kunst van het herbalanceren

    Herbalancering vermindert veelal de risico's, maar helpt het rendement meestal niet vooruit. Dus?

  13. Fed moet de rente wel verlagen

    De dalende inflatie en de verslechtering van de Amerikaanse arbeidsmarkt maken een rentestap van de Fed uiterlijk in september volgens Volker Schmidt, portefeuillemanager bij vermogensbeheerder Ethenea, onafwendbaar. "De Fed staat in pole position en wacht op een nog groener licht om de rente te verlagen."

  14. Must read: Apple is peperduur, ASML een koopje

    Plus: JP Morgan kiest voor Europese aandelen, groeimotor India hapert, het meest winstgevende bedrijf ter wereld, koperprijs vertelt het verhaal, en meer.

  15. Must read: Waarderingen in Oost-Europa en China zijn wel heel laag

    Plus: winst Trump leidt tot Amerikaanse recessie, ondergewaardeerde dividend- en farma-aandelen, energietransitie schiet niet op, en veel meer.