vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Must read

  1. Must read: Renteverlagingen centrale banken komen eraan

    Plus: outlooks zijn wel degelijk nuttig, risico komt altijd uit onverwachte hoek, grondstoffen en vastgoed blijven achter, mooie kansen in goud en water, en meer.

  2. Must read: Nederlandse economie moddert voort

    Plus: 2024 wordt een topjaar voor obligaties, Koreaanse kansen, een nieuwe klimaattop is begonnen, hedgefondsen presteren mager, en veel meer.

  3. Must read: Inflatie nog lang niet verslagen

    Plus: 60/40-portefeuille is en blijft de basis, RIP Charlie Munger, zonnepanelenparadox, institutionele beleggers zijn slechte verkopers, timen is voor gokkers, en meer.

  4. Must read: Beleggen is lastig en leuk

    Plus: obligatierente of aandelendividend, obligaties blijven link, de beste dividendfondsen, Zuid-Koreaanse korting is logisch, oplossing huizenmarkt, en meer.

  5. Grafiek van Daalder: Een nieuwe all-time high voor de IT-sector

    Beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock behandelt elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: IT-sector x energiesector.

  6. Must read: Cash is zeker niet king

    Plus: hoge rente gaat nog pijn doen, de ECB is helemaal klaar, Nederlandse economie krimpt, blockbusters in het kwadraat, en meer.

  7. Must read: Beleggen is fouten maken

    Plus: opmerkelijke keuzes van Europese beleggers, angst slaat rationele beslissingen in de weg, het prioriteitenlijstje van AFM, pas op voor AI-praatjes, en meer.

  8. Must read: Is daar de eindejaarsrally?

    Plus: T. Rowe Price vreest desondanks aandelencorrectie, Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, Magnificent 7 doorgelicht, het is klein en blijft achter, en meer.

  9. Must read: Obligaties zijn aantrekkelijker dan aandelen

    Plus: biodiversiteitsverlies is een megaprobleem, de balanceer-act van de Fed, AFM start onderzoek Nederlandse spaarmarkt, elektrische auto's veroveren vooral China en meer.

  10. Must read: De beste bedrijven van de wereld

    Plus: JP Morgan zet in op obligaties, China en de grote sprong achterwaarts, Nederland heeft toch het beste pensioenstelsel, en veel meer.

  11. Must read: Fed is tevreden

    De Amerikaanse rente zou best wel eens langer in de pauzestand kunnen staan. Plus: managers met skin in the game zorgen voor betere resultaten en de gasprijs is weer hoger.

  12. Must read: Waar kunnen beleggers nog schuilen?

    Plus: energietransitie leidt tot hevige koperschaarste, EV-markt onder druk, afslankmedicijnen zijn een goudmijn, duurzaam beleggen wordt impact beleggen, en meer.

  13. Must read: Tech en chips hebben de toekomst

    Plus: beleggingsscenario's Midden-Oostenconflict, staatsobligaties kunnen rallyen, profiteren van goede en slechte cijfers, goud en olie lopen samen op, en meer.

  14. Must read: AI leidt nog niet tot betere beleggingsprestaties

    Plus: vergeet Europese aandelen niet, beleggen in chipindustrie is een must, ondergewaardeerde mijnbouwers, obligatiehouders ondanks alles niet in paniek, en meer.

  15. Must read: Crisis Midden-Oosten raakt vooral energiemarkt

    Plus: ijzersterke vooruitzichten staatsobligaties, geduld hebben is niet makkelijk, Fed verandert wel/niet in een duif, de voorkeuren van grote beleggers, en meer.