vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Levert Tesla's futuristische outlook nieuwe kansen op voor dogecoin?

Levert Tesla's futuristische outlook nieuwe kansen op voor dogecoin?

Tijdens het Tesla-event van gisteren onthulde ceo Elon Musk een aantal zeer interessante innovaties die in een hedendaagse sci-fi film niet zouden misstaan. Naast de zelfrijdende Robotaxi en Robobus, ging er ook veel aandacht uit naar de Tesla-robot Optimus.

Tesla heeft hiermee weer een nieuw arsenaal producten in de markt gezet, die de toekomst van het bedrijf weer wat meer glans geeft. 

Musk heeft onlangs laten doorschemeren dat dogecoin (DOGE) mogelijk opnieuw als betaaloptie voor Tesla-merchandise wordt geïntroduceerd. In januari 2022 accepteerde het bedrijf al eens dogecoin voor merchandise, maar deze betaalmogelijkheid verdween later zonder enige toelichting. 

Wanneer dogecoin daadwerkelijk weer als betaalmiddel zal worden gebruikt, zou dit de koers weleens een nieuwe impuls kunnen geven. Recent zagen we al wat lichtpuntjes in het technische beeld, waardoor we ook een stijging op korte termijn niet uitsluiten.

Dogecoin heeft de langetermijn dalende trend afgebroken en een eerste hogere koerstop gevormd. Er is nu een neutrale bandbreedte zichtbaar geworden tussen grofweg $0,09 aan de onderzijde en $0,14 aan de bovenkant.

De koers lijkt binnen deze bandbreedte een nieuwe hogere bodem te vormen. Hierna kan een aanval op de bovenkant van de bandbreedte worden ingezet. Vanaf het huidige koersniveau levert dit een herstelpotentieel op van ongeveer 30%.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot