vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Mooi herstelpotentieel bij Solana

Mooi herstelpotentieel bij Solana

SOL, de token van het Solana-netwerk, heeft zich al geruime tijd in de top vijf van grootste cryptovaluta's genesteld. De lage transactiekosten en efficiënte infrastructuur van Solana maken het een aantrekkelijk platform voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Dit zorgt voor veel vraag naar de SOL token.

De koers van Solana is de afgelopen 6 maanden echter per saldo niet veel opgeschoten. De cryptomunt consolideert na de forse stijging vanaf medio 2023, waarbij de token ongeveer 1.500% koerswinst had laten zien. De consolidatie zorgt voor een per saldo meer zijwaarts gericht koersverloop binnen een ruime neutrale bandbreedte.

Solana beweegt tussen $120 aan de onderzijde en $190 aan de bovenkant van de bandbreedte. Beide niveaus zijn inmiddels meerdere keren getest. Het koersverloop binnen deze bandbreedte is erg volatiel.

 

 

Onlangs is de koers weer teruggevallen naar de onderzijde van de bandbreedte, waar het nogmaals steun lijkt te vinden. Daarnaast zien we positieve divergentie bij de momentum-indicator, wat ook de voorgaande oplevingen aankondigde. We verwachten daarom dat Solana op korte termijn weer kan gaan herstellen.

Een stijging richting de bovenkant van de bandbreedte rond $190 sluiten we niet uit. Dit betekent vanaf het huidige niveau een herstelpotentieel van ongeveer 40%. Het startsein voor het herstel kan worden gegeven wanneer de tussenliggende weerstand rond $138 wordt gebroken.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot