vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Zilver maakt zich klaar voor een inhaalslag

Zilver maakt zich klaar voor een inhaalslag

De goudprijs schoot maandag omhoog en kwam dicht bij de recente recordhoogte, aangewakkerd door sterke verwachtingen van een renteverlaging in september na de gematigde opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell, samen met een toenemende vraag naar veilige havens door geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

In het kielzog van de goudprijs veerde ook de koers van zilver op, maar echte overtuiging lijkt hier nog te ontbreken. Zilver blijft de laatste maanden wat achter bij de sterke koersontwikkeling van de goudprijs en heeft moeite om de weg omhoog verder voort te zetten. Toch ziet het technisch plaatje van zilver er zeker niet verkeerd uit.

De zilverprijs (in dollars) wist in mei dit jaar door een belangrijke barrière van meerdere oude toppen te breken en hiermee de weg omhoog vrij te maken. Na een mooie stijging is de opmars echter stilgevallen en is een correctieve fase zichtbaar geworden.

 

 

De zilverprijs heeft onlangs de voormalige weerstandszone succesvol teruggetest en wist hier van op te veren. Nu de oude weerstand een nieuwe steunzone is geworden, maakt het edelmetaal zich klaar voor een nieuwe stijging. De oude koerstoppen dienen hierbij als springplank voor een stijging richting hogere koersniveaus.

Wanneer de correctieve fase van de laatste maanden wordt afgebroken, zal de stijgende fase verder vorm krijgen. Het langetermijn koersdoel wacht op de oude toppen uit 2011 en 2012 rond $35,50. Dit levert vanaf het huidige koersniveau nog een herstelpotentieel op van ongeveer 20%. De positieve visie blijft intact zolang de koers boven de nieuwe steunzone rond $26 beweegt.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot