vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Kan Just Eat Takeaway beleggers verrassen met herstel na jaren van teleurstelling?

Kan Just Eat Takeaway beleggers verrassen met herstel na jaren van teleurstelling?

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway publiceert aanstaande woensdag voorbeurs haar cijfers over het derde kwartaal. Lukt het deze keer om beleggers eindelijk een positieve verrassing te bezorgen?

Just Eat Takeaway, ooit de beursfavoriet van veel beleggers, weet al jaren niet te overtuigen. Nadat eind 2020 de top werd gezet, heeft de koers gedurende lange tijd onder druk gestaan. De dalende fase is inmiddels verlaten, maar van een overtuigend herstel is nog altijd geen sprake.

Het aandeel beweegt sinds eind vorig jaar in een ruime neutrale bandbreedte tussen steun rond €10,50 aan de onderzijde en weerstand rond €16 aan de bovenkant. De bewegingen binnen deze bandbreedte zijn volatiel.

Onlangs veerde de koers weer op vanaf de onderkant van deze bandbreedte en werd de correctieve fase afgebroken. Een herstel naar de weerstandszone lijkt hierdoor ingezet. Inmiddels is er wel duidelijk sprake van instroom van vers kapitaal naar het aandeel. De onderliggende geldstromen bij het aandeel laten namelijk al enige tijd een opgaand verloop zien. Dit is een positief signaal.

Voorlopig blijft wel enige voorzichtigheid geboden bij Just Eat takeaway. Pas na een opwaartse uitbraak uit de neutrale fase, zullen de langetermijn verbeteringen worden bevestigd.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot