vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Outlookverlaging ASML: (bij)kopen of uitstappen?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Outlookverlaging ASML: (bij)kopen of uitstappen?

De kwartaalcijfers van ASML waren prima in orde. De orderinstroom viel wel wat tegen, maar het echte pijnpunt zat ergens anders.

Premium Gevolgen outlookverlaging voor het aandeel ASML
Beeld: ASML

De kwartaalcijfers van ASML, die gisteren al per ongeluk waren gepubliceerd, waren prima in orde. De omzet kwam uit op €7,5 miljard, wat een stijging van 11,9% inhoudt. De brutomarge was met 50,8% wel lager dan de 51,9% van vorig jaar, maar ook dit was in de lijn met de outlook.

Het aantal orders dat binnenkwam viel met €2,6 miljard wel tegen. Er werd door analisten op het dubbele gerekend, maar orders kunnen sterk verschillen per kwartaal, zoals in het onderstaande plaatje te zien is. Vorig jaar werd in hetzelfde kwartaal ongeveer evenveel aan boekingen binnengehaald, terwijl deze het kwartaal daarna juist weer heel hoog waren.

Bron: Presentatie ASML

Verlaagde verwachtingen

De grootste tegenvaller zat hem in de verlaagde outlook voor volgend jaar. Welke gevolgen heeft dit voor ons koersdoel en advies?

 

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!