vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Is Baidu een betere keuze dan Alibaba of Tencent/Prosus?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Is Baidu een goede keuze om mee in te spelen op de Chinese rally?

Is Baidu een betere keuze dan Alibaba of Tencent/Prosus?

Het aandeel Baidu is fors gestegen de afgelopen weken, net als de hele Chinese markt. Is het met dit aandeel goed meeliften op een verdere Chinese rally? Al enkele weken staan Chinese aandelen volop in de belangstelling. Door het stimuleringsplan zijn er forse koerssprongen geweest, maar vorige week volgde een teleurstelling door een persconferentie van de overheid die beleggers niet overtuigde. Afgelopen zaterdag was er daarom een nieuwe persconferentie, met de kernboodschap dat de overheid bereid is om de economie financieel te steunen. Concrete bedragen werden niet genoemd. Baidu is een van de grotere Chinese bedrijven. Het is ongeveer het Chinese Alphabet, met een veelgebruikt zoekplatform, maar ook andere activiteiten, zoals zelfrijdende taxi’s (Apollo Go) die al in enkele Chinese steden rondrijden. Het aandeel is de laatste weken fors gestegen, met zo'n 25%, naar ongeveer $102 nu. Dat komt natuurlijk door de opleving van Chinese aandelen in het algemeen. Maar het staat nog altijd ver onder de piek van 2021. Toen koerste de Amerikaanse notering even boven $300.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!