vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Waar blijft de Chinese bazooka? ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Waar blijft de Chinese bazooka?
Beeld: iStock

Waar blijft de Chinese bazooka?

Het eerste steunpakket van de Chinese overheid heeft een aandelenrally veroorzaakt, maar de kwakkelende Chinese economie heeft veel meer stimuli nodig. Zaterdag is er weer een persconferentie. Beleggers met Chinese aandelen en/of ETF's hoeven zich bepaald niet te vervelen. De financiële markten in het reusachtige Aziatische land stuiteren werkelijk alle kanten op. De Chinese overheid maakte vlak voor de zogeheten Gouden Week - een vrije week in China tussen 1 en 7 oktober - een pakket maatregelen bekend om de haperende economie een duwtje in de goede richting te geven. Aanvankelijk met veel succes: de CSI 300 Index spoot werkelijk omhoog naar een stand van meer dan 4.200 punten, een koerswinst van meer dan 30%. Een slimme timing van de Chinese autoriteiten, vooruitlopend op de feestweek waarbij uiteraard gehoopt werd dat dit de koopbereidheid zou stimuleren. Inmiddels slaat de twijfel onder beleggers echter toe.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!