vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Kan Meta Platforms beleggers weer verrassen?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Kan Meta Platforms beleggers weer verrassen?
Beeld: © iStock

Kan Meta Platforms beleggers weer verrassen?

Over drie weken zijn de kwartaalresultaten van Meta Platforms. Wat kunnen beleggers verwachten? En is het aandeel nu aantrekkelijk gewaardeerd? Op woensdagavond 30 oktober staan de kwartaalcijfers op de rol van social-mediareus Meta Platforms. Het vorige kwartaal verraste het concern positief. Wat kunnen beleggers deze keer verwachten? Als de koersontwikkeling een indicatie is, en dat is vaak het geval, dan liggen de verwachtingen nu een stuk hoger dan de vorige keer. In de weken voorafgaand de tweede kwartaalcijferpresentatie was de beurskoers met meer dan 10% gedaald. Nu is eigenlijk het tegenovergestelde gebeurd: In ongeveer een maand tijd is het aandeel bijna 20% gestegen. Dat maakt een sterk positieve reactie minder aannemelijk, hoewel het nooit uitgesloten kan worden. Er wordt voor het derde kwartaal een omzet verwacht van $40,17 miljard en een winst per aandeel van $5,22. Maar het is mogelijk niet zo belangrijk dat deze cijfers verslagen worden. Kijken we naar de cijfers en koersreactie bij de laatste tien kwartaalresultaten, dan valt iets bijzonders op.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!