vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Pfizer op de korrel genomen door activistische aandeelhouder: dit kan vuurwerk opleveren’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Underperformance van Pfizer op Wall Street lokt activistisch aandeelhouder
Beeld: Pfizer

Pfizer op de korrel genomen door activistische aandeelhouder: dit kan vuurwerk opleveren

Pfizer geldt dit jaar als underperformer op Wall Street. Inmiddels heeft zich een activistisch aandeelhouder gemeld en wordt de druk op het management opgevoerd. Farmagigant Pfizer weet koersmatig al geruime tijd geen potten te breken, tot frustratie van veel beleggers. Terwijl de S&P 500 dit jaar met meer dan 20% is opgelopen, is de koers van Pfizer dit jaar met circa 1% gedaald. Afgelopen weekend bleek dat activistisch belegger Starboard Value een belang heeft genomen van zo'n 1% in het worstelende Pfizer, maar de investeerder laat zich (nog) niet in de kaart kijken. Ook het belaagde Pfizer weigert tot op heden commentaar op het opduiken van deze activistische aandeelhouder. Kritiek op Pfizer is er voldoende: zo werden er een lange reeks miljardenovernames gedaan in een poging de dalende omzet te keren. Cumulatief trok het concern de afgelopen twee jaar ruim $67 miljard uit voor acquisities, met oncologie als belangrijkste speerpunt. Hamvraag is uiteraard of al die uitgegeven miljarden op termijn het omzetverlies van de corona-omzet kunnen compenseren.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!