vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Twijfel over houdbaarheid beursrally China slaat toe ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Twijfel over houdbaarheid beursrally China slaat toe
Beeld: iStock

Twijfel over houdbaarheid beursrally China slaat toe

Er sluipt twijfel in de markt over de houdbaarheid van de ongekende koersrally van Chinese aandelen. Terecht? Beleggers vielen over elkaar heen om Chinese aandelen te kopen en zetten de Hang Seng China Enterprises Index - die bestaat uit Chinese aandelen genoteerd aan de beurs van Hongkong - in enkele weken tijd zo'n 35% hoger. En ook de Chinese CSI 300-index knalde meer dan 20% hoger en is daarmee inmiddels een van de betere performers dit jaar, in plaats van de grote achterblijver. Het enthousiasme van particuliere beleggers wordt door een deel van de professionele beleggers gedeeld, onder wie de bekende hedge fund-manager David Tepper, oprichter van hedge fund Appaloosa Management, die recent stelde vooral meer Chinese aandelen te kopen. Na de ongekende koersrally sluipt er nu echter toch twijfel in de markt over de houdbaarheid van het koersherstel.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!