vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘ASML vertrouwt op leveranciers’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium ASML vertrouwt op leveranciers
Beeld: ASML

ASML vertrouwt op leveranciers

Veel essentiële onderdelen van de machines van ASML worden door externe bedrijven gemaakt. Hierdoor heeft ASML minder controle over de productie ervan. Toch heeft dit om belangrijke redenen de voorkeur. Er is een grote toeleveringsketen met veel verschillende leveranciers die losse onderdelen maken voor de lithografiemachines van ASML. Een van de belangrijkste dingen die ASML doet is het managen van al deze leveranciers, zodat alle onderdelen er op tijd zijn in de juiste aantallen en ze aan de hoge kwaliteitseisen voldoen. Er wordt dus nauw samengewerkt, wat vooral van belang is bij het ontwikkelen van een nieuwe machine. Alle losse onderdelen moeten uiteindelijk een geheel vormen en dus goed kunnen samenwerken. Dit zou waarschijnlijk makkelijker zijn als ASML de productie van deze onderdelen in eigen hand zou houden, aangezien het dan de volledige controle zou hebben. Toch heeft dat niet de voorkeur van de Veldhovense machinebouwers.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!