vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Solvay sluit PFAS-fabriek maar lost probleem daarmee niet op’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Solvay sluit PFAS-fabriek maar lost probleem daarmee niet op

Solvay sluit PFAS-fabriek maar lost probleem daarmee niet op

Chemiebedrijf Solvay kondigt aan de omstreden fabriek in het Franse Salindres te sluiten. De PFAS-verontreiniging in de regio door deze fabriek is daarmee echter allesbehalve opgelost. Solvay liet vanochtend weten voornemens te zijn de productie in het Franse Salindres te staken: op deze locatie produceert het chemiebedrijf trifluorazijnzuur (TFA), een giftige PFAS-stof, en fluorderivaten. De fabriek van Solvay in Salindres is omstreden. Volgens onderzoekers zorgt de productie van TFA namelijk voor grote verontreiniging met PFAS. Dit bespraken we al uitgebreid in vorige analyses. Het sluiten van de fabriek betekent echter niet dat er een streep onder dit dossier kan worden gezet.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!