vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Philips is nog niet van hoofdpijndossier verlost’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Amerikaanse aandeelhouders Philips mogen rechtszaak doorzetten
Beeld: Philips

Philips is nog niet van hoofdpijndossier verlost

De Amerikaanse rechtbank heeft groen licht gegeven voor een class action suit tegen Philips. Dat komt niet als een verrassing. De koers van het aandeel Philips is in aanmerkelijk rustiger vaarwater beland, na een stevige koersrally als gevolg van een onverwacht snelle en relatief goedkope schikking in de VS rond de veelbesproken ondeugdelijke beademings- en slaap-apneu-apparateur van het concern. Ook beter dan verwachte halfjaarcijfers droegen bij aan het koersherstel. Daarmee is het medische concern echter nog niet van alle hoofdpijndossiers verlost, nog los van de kwaliteitsslag die bij het productieproces is/wordt doorgevoerd. Zo heeft een groep ontevreden aandeelhouders in de VS enkele jaren geleden al een zogeheten 'class action suit' aangespannen tegen Philips. Het slechte nieuws voor het concern is dat de Amerikaanse rechtbank van oordeel is dat er voldoende grond aanwezig is om een rechtszaak toe te laten.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!