vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Legt kostenbesparing AkzoNobel de basis voor een hogere waardering? ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Stevige kostenbesparing bij AkzoNobel
Beeld: AkzoNobel

Legt kostenbesparing AkzoNobel de basis voor een hogere waardering?

De verffabrikant heeft reorganisatieplannen, wil de kosten verlagen en efficiënter werken. Maar helaas ontbreken veel details. AkzNobel liet vanochtend weten een reorganisatie door te willen voeren met als doel een efficiëntere bedrijfsvoering en - uiteraard - een lagere kostenbasis. Een en ander moet zijn geëffectueerd eind 2025. Met die summiere boodschap moeten beleggers het doen. Een gemiste kans. Details over de kosten die met deze reorganisatie gepaard gaan ontbreken. Ook is niet gecommuniceerd welke doelstellingen worden gehanteerd. Zo is niet duidelijk hoeveel kosten er bespaard zullen worden op jaarbasis door het schrappen van circa 2.000 banen als onderdeel van het versimpelen van de organisatiestructuur.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!