vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Omvang van de renteverlaging van de Fed van ondergeschikt belang voor beleggers’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Het rentevuurtje wordt in aanloop naar het Fed-besluit steeds verder opgestookt
Beeld: iStock

Omvang van de renteverlaging van de Fed van ondergeschikt belang voor beleggers

Een renteverlaging van 25 basispunten, of toch 50 basispunten. De markt speculeert volop op dat laatste, maar voor beleggers is het zaak zich niet te veel te laten afleiden en te focussen op iets veel relevanters. Woensdag 18 september om 20:00 uur zal Fed-voorzitter Powell dan eindelijk het verlossende woord spreken: wordt het een renteverlaging van 25 basispunten, of toch meteen 50. Een scenario waarin de rente gelijk blijft, is nagenoeg uitgesloten. De afgelopen dagen is de perceptie van de financiële markten razendsnel veranderd: tot medio vorige week leek een rentestap van 25 basispunten een 'zekerheidje'.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!