vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Outlook Volkswagen niet haalbaar ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Crisis in Europese auto-industrie raakt ook VW

Outlook Volkswagen niet haalbaar

De Europese autoverkopen zijn de afgelopen maanden ingestort, met een negatieve hoofdrol voor het EV-segment. Het is vijf voor twaalf voor de sector. Het is crisis in de Duitse industrie en vooral ook in de Duitse auto-industrie. Onlangs kwam BMW met een winstwaarschuwing, gisteravond gevolgd door Mercedes-Benz. En ook voor Volkswagen zijn de druiven zuur. De autofabrikanten zitten aan alle kanten klem: de verkopen van EV's zijn ingestort, Duitsland heeft zichzelf uit de markt geprijsd door de voor de industrie rampzalig uitpakkende gevolgen van de Energiewende en de plotse afschaffing van aankoopsubsidies voor EV's. Daarnaast neemt de concurrentie van Chinese EV-bouwers hand over hand toe.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!