vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Vooruitblik: recente outperformance defensieve aandelen een red flag ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Rentebesluit Fed aankomende woensdag het belangrijkste event
Beeld: iStock

Vooruitblik: recente outperformance defensieve aandelen een red flag

Rentebesluit Fed, outperformance defensieve aandelen, spektakel op de oliemarkt, hardnekkig waarderingsverschil tussen Europese aandelen en Wall Street, cijfers FedEx, en meer. De maand september is pas twee weken oud, maar beleggers kregen wel direct twee uitersten voor hun kiezen. De eerste week van september was de slechtste week van het jaar, de tweede week de beste week van het jaar. Wat aankomende week zal brengen, wordt uiteraard afwachten, maar het belooft een interessante week te worden. Enerzijds geldt de tweede helft van september statistisch gezien als de zwakste periode voor de aandelenmarkten, maar daar staat tegenover dat de Fed aankomende week voor het eerst de rente zal verlagen. De discussie of het 25 basispunten wordt, of toch 50 basispunten, wordt nog volop gevoerd. Maar woensdag 18 september komt het verlossende woord van Fed-voorzitter Powell.Uiteindelijk is het van ondergeschikt belang hoe groot de rentestap aankomende woensdag wordt. Belangrijker is dat in navolging van de ECB nu ook de Fed zich op het pad van renteverlagingen zal begeven. Historisch gezien geldt dat aandelen uitstekend presteren in periodes dat centrale banken hun rentes verlagen, mits de economie blijft groeien. De zorgen over een verdere afkoeling van de Amerikaanse economie heeft veel professionele beleggers ertoe aangezet de portefeuilles defensiever in te richten. De outperformance van Europese defensieve aandelen de afgelopen periode is uiteraard prettig voor beleggers met dit soort aandelen in portefeuille. Maar het is ook een red flag.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!