vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Deze 19 bedrijven zijn oppermachtig in hun sector’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Deze 19 bedrijven zijn oppermachtig in hun sector
Beeld: iStock

Deze 19 bedrijven zijn oppermachtig in hun sector

Warren Buffett zweert erbij: beleggen in bedrijven met moats, ofwel ijzersterke concurrentievoordelen. Deze bedrijven hebben een onneembare vesting gebouwd.Het Engelse woord moat laat zich het best vertalen met ‘slotgracht’. Buffett gebruikte het om bedrijven te beschrijven die duurzame concurrentievoordelen hebben, waardoor ze hun winstgevendheid en marktaandeel op lange termijn kunnen beschermen tegen concurrenten.Hoewel Buffett de term niet heeft uitgevonden, wordt deze wel geassocieerd met zijn beleggingsfilosofie. De metafoor is helder: een slotgracht beschermt een kasteel tegen indringers, waarbij de economische moat de marktdominantie en het concurrentievoordeel van een bedrijf symboliseert.Voor aandeelhouders is een bedrijf met een moat aantrekkelijk. 19 bedrijven uit Europa en de VS die voor concurrenten een onneembare vesting zijn geworden.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!