vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Air France-KLM opvallend laag gewaardeerd ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Air France-KLM opvallend laag gewaardeerd
Beeld: © ANP: nieuw KLM Airbus A321neo-toestel

Air France-KLM opvallend laag gewaardeerd

AirFrance-KLM behoort dit jaar tot de achterblijvers op het Damrak en de waardering is zonder meer laag te noemen. AirFrance-KLM behoort dit jaar tot de sterke achterblijvers op de beurs, ondanks een historisch lage waardering. De koersperformance year-to-date staat op een pijnlijke min 38%. Nu vielen de tweedekwartaalcijfers, waarover hieronder meer, licht tegen, maar de desinteresse van de markt in het fonds is toch opvallend. Grote concurrent, het Duitse Lufthansa doet het overigens weinig beter en daalde dit jaar alweer met een pijnlijke 25%. Nu heeft de sector enkele moeilijke jaren achter de rug als gevolg van de coronapandemie, waarbij zowel AF-KLM als Lufthansa alleen het hoofd boven water konden houden dankzij grootschalige overheidssteun, maar dat is is inmiddels grotendeels hersteld. Dat geldt althans voor vakantievluchten; het herstel van het lucratieve zakelijke vliegverkeer blijft wel structureel achter. Het vrachtvervoer tot slot stabiliseert op een relatief hoog niveau.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!