vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Nieuwe topman Nestlé wacht een grote uitdaging ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Nestlé heeft duidelijk nieuwe impulsen nodig
Beeld: Nestlé

Nieuwe topman Nestlé wacht een grote uitdaging

Waar Unilever floreert, zit aartsrivaal Nestlé nu in de hoek waar de klappen vallen. Deze maand mag een nieuwe topman proberen de koers weer nieuw leven in te blazen. Het Zwitserse Nestlé zit in de hoek waar de klappen vallen: de fors gedaalde koers van het aandeel spreekt in dat verband boekdelen. De issues zijn divers, maar hebben er inmiddels toe geleid dat het concern zijn CEO aan de kant heeft gezet. Topman Schneider is per 1 september intern vervangen door Laurent Freixe, die eerder de Europese en later de Latijns-Amerikaanse activiteiten aanstuurde en een sales & marketing-achtergrond kent. Nestlé gold langere tijd als voorkeursaandeel bij veel professionele beleggers, mede geholpen door enkele activistische aandeelhouders die, met succes, aandrongen op een gewijzigde strategie. Dat deed het aandeel langere tijd goed, waarbij de koers steeg tot CHF 130 en de waarderingskloof met Unilever op zijn hoogtepunt stond. Daarna is de klad er flink ingekomen: Unilever is de nieuwe, rijzende ster en Nestlé de grote achterblijver. Kan Freixe het tij keren?

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!