vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Verkleint AMD met de twee recente overnames de afstand tot rivaal Nvidia?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Dit is de impact van twee overnames van AMD op concurrentiepositie Nvidia
Beeld: AMD

Verkleint AMD met de twee recente overnames de afstand tot rivaal Nvidia?

AMD deed de afgelopen maand twee overnames om technologie in huis te halen. Maar dit was ook een snelle manier om veel mensen aan te nemen.Afgelopen maand nam AMD twee bedrijven over: Silo AI voor $665 miljoen en ZT Systems voor $4,9 miljard. Silo AI is een start-up dat zichzelf het grootste AI-lab van EUropa noemt en andere bedrijven en organisaties helpt met het implementeren van AI in hun werkgebied.ZT Systems is een maker van AI-servers waarmee chips met elkaar verbonden worden om ze samen te laten werken, waarna vervolgens ook de servers weer met elkaar verbonden kunnen worden. Voor AI-rekenwerk zijn veel chips nodig en zijn servers dus erg belangrijk.Voor deze overnames heeft AMD verschillende redenen.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!