vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Is Just Eat Takeaway jager of prooi bij een verwachte marktconsolidatie?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Grote zakenbanken lopen zich inmiddels warm
Beeld: Just Eat Takeaway

Is Just Eat Takeaway jager of prooi bij een verwachte marktconsolidatie?

De markt voor maaltijdbezorgers, zeker in Europa, lijkt rijp voor een verdere consolidatie en Amerikaanse zakenbanken zijn er uiteraard als de kippen bij. Amerikaanse zakenbanken lijken zich warm te lopen voor een verdere, verwachte marktconsolidatie. Dat betekent dat deze banken zich positiever uitlaten over aandelen van maaltijdbezorgers, waarbij uiteraard geldt dat de betreffende partijen hopen een graantje mee te pikken. Het afgelopen jaar druppelden er berichten door dat maaltijdbezorgers hun activiteiten in diverse landen wilden staken - zoals JET in Nieuw Zeeland en Frankrijk - dan wel een deel van de hand deden, zoals Delivery Hero een deel van zijn Aziatische activiteiten. Zakenbank JPMorgan Chase stak vanochtend enkele proefballonnetjes op en schetst diverse plausibele scenario's. Diezelfde zakenbank houdt een verdubbeling van de koers voor mogelijk "als alles meezit." Vooropgesteld: een verdere marktconsolidatie is zeker welkom. De synergievoordelen lopen bij een krachtenbundeling al snel in de honderden miljoenen euro's. Vraag is wel of JET jager, danwel prooi zal zijn.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!