vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Booking niet langer de goedkoopste; boren toezichthouders het de grond in? ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Booking niet langer de goedkoopste; boren toezichthouders het de grond in?
Beeld: iStock

Booking niet langer de goedkoopste; boren toezichthouders het de grond in?

Booking schrapt de regel dat hotels hun kamers op de eigen site niet goedkoper mogen aanbieden dan op de site van het platform. Dat was altijd een belangrijke regel. Lange tijd kende Booking de regel dat hotels hun kamers niet elders mochten aanbieden voor prijzen lager dan op de site van het platform. Booking kon dit eisen omdat het, zeker voor kleine hotels, zo belangrijk is voor het binnenhalen van klanten dat ze eigenlijk niet om het bedrijf heen konden. Deze regel was voor Booking erg belangrijk : als een hotel niet elders goedkoper geboekt kon worden, kon dat net zo goed op de site van Booking gebeuren. En Booking heeft, in ieder geval in Europa, het grootste aanbod van hotels.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!