vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Terechte all-time low voor Bpost’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Is het aandeel Bpost koopwaardig na koersdaling door lagere winstprognose?

Terechte all-time low voor Bpost

Formeel geen winstwaarschuwing van Bpost, een outlook voor dit jaar ontbrak immers, maar de nu wel gecommuniceerde verwachtingen komen teleurstellend laag uit. Formeel was er bij Bpost vanochtend geen sprake van een winstwaarschuwing. Immers, het concern had tot op heden geen outlook voor 2024 afgegeven. Maar de vandaag alsnog verstrekte outlook voor dit jaar valt wel een pak lager uit dan waar de consensus vanuit ging. Bpost denkt dit jaar een aangepast bedrijfsresultaat (Ebit) te kunnen behalen tussen de €165 - €185 miljoen. De markt was tot op heden op zoek naar een Ebit van ruim €200 miljoen. Zo bezien valt de koersdaling op het nieuws van circa 7% daarmee nog alleszins mee. Ter vergelijking: de Ebit over FY23 bedroeg nog afgerond €250 miljoen, oftewel een daling van het bedrijfsresultaat met circa een derde.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!