vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Wall Street hoger in afwachting van Netflix

Wall Street hoger in afwachting van Netflix
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden circa een half uur voor opening 0,5 procent in het groen.

De hogere futures volgen op solide cijfers van enkele Amerikaanse grootbanken. Zo won zakenbank Morgan Stanley 6,5 procent op woensdag. Ook United Airlines werd met een plus van 12,4 procent goed beloond voor de kwartaalcijfers. Dit hielp de Dow Jones-index opnieuw aan een record. Smallcap-index Russell 2000 steeg tot het hoogste niveau in twee jaar.

Beleggers maken zich na de bankcijfers nu op voor resultaten van grote techbedrijven. Netflix zal de eerste van de Magnificent Seven zijn dat met resultaten komt. Die staan gepland voor nabeurs.

Vanochtend kwam TSMC met een geruststellende update, waaruit blijkt dat de vraag naar geavanceerde AI-chips hoog blijft en dat lijkt chippers vandaag te zullen ondersteunen. Beleggers hadden het nieuws ook nodig, na een teleurstellende update van ASML eerder deze week. Het aandeel verloor in enkele dagen ruim 20 procent van zijn beurswaarde.

Op macro-economisch vlak werd uitgekeken naar de detailhandelsverkopen. In september stegen de detailhandelsverkopen met 0,4 procent, waar vooraf werd gerekend op een stijging van 0,3 procent. Op jaarbasis stegen de detailhandelsverkopen in september met 1,7 procent.

Maar er was meer goed nieuws. 

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam in de week eindigend op 12 oktober uit op 241.000, een afname van 19.000, zo bleek vanmiddag.  De zogeheten Philly Fed index verbeterde verder van 1,7 naar 10,3. Er was vooraf door economen gerekend op een indexstand van 3,0. In augustus noteerde de index nog op -7,0.

"Beleggers lijken hun optimisme over de Amerikaanse economie nog niet te verliezen", zei beleggingsadviseur Justin Blekemolen van Lynx. "Het huidige Goldilocks-klimaat, biedt een ideale omgeving voor aandelen."

In Europa kwam de Europese Centrale Bank vanmiddag met een rentebesluit. Conform verwachting verlaagde de centrale bank opnieuw de rentes, dit keer met 25 basispunten.

"De binnenkomende inflatiegegevens tonen aan dat het desinflatieproces goed op schema ligt", zei de ECB. Maar, zo waarschuwde de centrale bank ook, "naar verwachting neemt de inflatie de komende maanden toe, alvorens in de loop van volgend jaar naar de doelstelling te dalen."

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0853. De olieprijzen stegen licht.

Bedrijfsnieuws

Nokia, dat een notering heeft op Wall Street, verloor in Europa al 4,4 procent na een 19 procent omzetdaling in de belangrijke mobiele netwerkdivisie.

Uber heeft een bod overwogen op reiswebsite Expedia, zo meldde The Financial Times woensdagavond. Het aandeel Uber daalde voorbeurs, terwijl Expedia juist 6,1 procent steeg.

Trump Media & Technology lijkt de koerswinsten verder uit te gaan breiden vandaag. Het aandeel won deze week al bijna 90 procent.

Alcoa boekte weer winst in het afgelopen kwartaal. Het aandeel steeg voorbeurs met 2 procent.

Lucid maakte voorbeurs een koersval van maar liefst 19 procent, nadat de elektrische autobouwer rekening houdt met significant grotere verliezen dan gedacht. Ook werd er een emissie aangekondigd. Er worden meer dan 262 miljoen aandelen uitgegeven.

Manpower heeft in het derde kwartaal minder omzet geboekt, door een aanhoudend uitdagend klimaat in Noord-Amerika en Europa. Het aandeel stond voorbeurs onder druk.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,5 procent tot 5.842,47 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 43.077,70 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 18.367,08 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!