vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Inflatie eurozone daalt nog verder onder 2%

Inflatie eurozone daalt nog verder onder 2%
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september nog iets minder hard gestegen dan eerder uit voorlopige cijfers bleek. Dit maakte Eurostat, het statistiekbureau van de EU, donderdag bekend.

De inflatie kwam in september op jaarbasis uit op 1,7 procent, waar het voorlopige cijfer uitging van 1,8 procent. 

De doelstelling van de Europese Centrale Bank, die later vandaag met zijn rentebesluit komt, ligt rond de 2,0 procent inflatie. In augustus lag de inflatie nog op 2,2 procent.

Op maandbasis daalden de consumentenprijzen in de eurozone met 0,1 procent in september.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, kwam uit op 2,7 procent op jaarbasis en daarmee gelijk aan het voorlopige cijfer. Op maandbasis stegen de kernprijzen met 0,1 procent.

De diensteninflatie kwam in september uit op 3,9 procent, van 4,1 procent in de maand ervoor. Op maandbasis daalde de diensteninflatie met 1,1 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!