vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

UBS verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway

UBS verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verlaagd van 17,15 naar 15,37 Britse pond, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

UBS verlaagde na de kwartaalcijfers van de maaltijdbezorger de taxaties voor de brutotransactiewaarde tot aan de onderkant van de bandbreedte die Just Eat zelf aanhoudt, namelijk 2 tot 6 procent. De zakenbank werd met name negatiever over de ontwikkelingen in Noord-Europa. 

UBS mikt op een aangepaste EBITDA dit jaar van 478 miljoen euro, waar het eerder nog 487 miljoen euro voorzag. Daarmee zit de bank nog steeds hoger dan de consensus, die op 457 miljoen euro mikt. Just Eat zelf gaat uit van circa 450 miljoen euro.

"Maatregelen om de efficiëntie te verhogen, kunnen de winstgevendheid aanjagen, maar de groei blijft teleurstellend", concludeerde UBS.

Het aandeel daalde donderdag met circa 2 procent tot net onder de 11 euro of 9,21 pond. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!