vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

PPG stelt teleur

PPG stelt teleur
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal minder gepresteerd dan verwacht. Dit bleek woensdagavond uit de resultaten van de Amerikaanse sectorgenoot van AkzoNobel.

"We hebben een recordwinst [per aandeel] in het derde kwartaal geboekt, gedreven door positieve volumegroei in zeven van onze tien divisies", zei CEO Tim Knavish evenwel. Het afgelopen kwartaal was het zevende opeenvolgende kwartaal waarin de aangepaste winst per aandeel steeg, voegde hij toe.

PPG boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 4,575 miljard dollar, in vergelijking met 4,644 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het industriële coatingssegment werd het afgelopen kwartaal geconfronteerd met dalingen in Europa en de VS, waar de productiesnelheden van originele auto-onderdelen verzwakten. Over het algemeen genomen bleef de algemene industriële productie zwak, zei het bedrijf. 

De nettowinst kwam uit op 468 miljoen dollar, ofwel 2,00 dollar per aandeel, tegenover 426 miljoen dollar, ofwel 1,79 dollar per aandeel, een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 2,13 dollar per aandeel, in vergelijking met 2,07 dollar vorig jaar.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,15 dollar per aandeel op een omzet van 4,66 miljard dollar.

Het aandeel PPG noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 0,7 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!