vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Nog 2 miljard euro aan EUV-orders nodig voor ASML

Nog 2 miljard euro aan EUV-orders nodig voor ASML
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het vierde kwartaal circa 2 miljard euro aan EUV-orders nodig om het middenpunt van de outlook voor 2025 te halen. Dit lieten de CEO en CFO van ASML woensdagmiddag weten in een toelichting op de kwartaalcijfers die dinsdagmiddag werden gepubliceerd.

In 2025 denkt ASML een omzet te genereren van 30 tot 35 miljard euro, wat minder is dan de 30 tot 40 miljard euro waarop eerder werd gerekend. En de brutomarge zal niet 54 tot 56 procent zijn, maar 51 tot 53 procent, zo meldde ASML dinsdag. Dat is volgens het bedrijf vooral het gevolg van vertragingen in de vraag naar EUV.

In het derde kwartaal bedroeg de totale orderinstroom 2,6 miljard euro, terwijl door de markt was gerekend op circa 5,6 miljard euro. Van die 2,6 miljard euro was circa de helft, namelijk 1,4 miljard euro, afkomstig uit EUV.

Verder kan een deel van de orders in het eerste kwartaal van volgend jaar vermoedelijk ook nog worden toegevoegd aan de omzet in 2025, denkt het management.

Nu de omzet uit China normaliseert, voorziet ASML dat het land in de toekomst goed zal zijn voor circa 20 procent van de groepsomzet.

CEO Christophe Fouquet benadrukte tijdens de toelichting  dat de vraag voor AI sterk blijft.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!