vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Sterke winststijging bij Morgan Stanley

Sterke winststijging bij Morgan Stanley

(ABM FN-Dow Jones)  Morgan Stanley heeft in het derde kwartaal fors meer winst geboekt dan een jaar eerder, dankzij actievere klanten en hogere inkomsten bij alle divisies, waarbij de overname-activiteiten in Europa eruit sprongen. Dat maakte de Amerikaanse zakenbank woensdag bekend.

De inkomsten stegen van 13,3 miljard naar 15,4 miljard dollar. Dat is ruim boven de analistenverwachting van 14,3 miljard dollar.

De loonkosten stegen ook stevig, van 5,93 miljard naar 6,73 miljard dollar, terwijl de overige kosten minder snel stegen, van 4,06 miljard naar 4,35 miljard dollar.  

De nettowinst steeg van 2,41 miljard naar 3,19 miljard dollar, of van 1,38 naar 1,88 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een stijging naar 1,57 dollar.

Bij de divisie Institutional Securities stegen vooral de inkomsten uit Investment Banking sterk, met 56 procent, van 938 miljoen naar 1,463 miljard dollar, dankzij een sterker momentum. Vooral de inkomsten uit advies voor fusies en overnames in Europa groeiden sterk.

Ook waren klanten actiever in de weer met aandelen. De inkomsten uit aandelenhandel stegen met 21 procent van 2,51 miljard naar 3,05 miljard dollar. Hier was de activiteit in Amerika en Azië juist sterk. Bij de handel in vastrentende waarden was de inkomstenstijging beperkter met 3 procent: van 1,95 miljard naar 2,00 miljard.

Bij de Wealth Management divisie, de private bankdiensten voor rijke klanten, stegen de inkomsten met 14 procent van 6,40 miljard naar 7,27 miljard dollar, door hogere fee-inkomsten. Er kwam 64 miljard dollar aan nieuw vermogen binnen en de totale bezittingen van klanten op de balans groeiden naar 6 biljoen dollar. Op 2,3 biljoen dollar aan vermogen ontvangt Morgan Stanley fee-inkomsten.

De divisie Investment Management zag de inkomsten stijgen met 9 procent van 1,33 miljard naar 1,46 miljard dollar, door een hoger beheerd vermogen, dat steeg van 1,39 biljoen maar 1,60 biljoen dollar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!