vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Wall Street wacht vlakke opening

Wall Street wacht vlakke opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd fractioneel hoger.

Beleggers zullen vandaag benieuwd zijn of Morgan Stanley zijn sectorgenoten Goldman Sachs, JPMorgan en andere kan bijhouden als de bank voorbeurs met cijfers komt.

Mochten de cijfers sterk zijn, dan zal dat de hoop op een zachte landing van de Amerikaanse economie ondersteunen.

Toch gaat het niet in elke sector goed, zoals al bleek uit cijfers van twee van Europa's meest waardevolle bedrijven, ASML en LVMH.

ASML waarschuwde op dinsdag dat bepaalde marktsegmenten langzamer herstellen dan eerder werd verwacht. "Dit zal naar verwachten in 2025 voortduren, wat leidt tot voorzichtigheid bij klanten", aldus ASML. Daarop verloor het aandeel in New York gisteren maar liefst 16 procent.

Berichten dat de Amerikaanse regering overweegt verdere exportbeperkingen in te voeren voor geavanceerde AI-chips drukten ook op het sentiment.

In Azië gingen chipaandelen vanochtend onderuit en ook in Europa waren er opnieuw verliezen voor de halfgeleiderindustrie.

LVMH waarschuwde dat de vraag naar luxeproducten vanuit China opnieuw flink is teruggelopen, wat de zorgen over de Chinese economie deed aanwakkeren, ondanks plannen van Beijing om de groei aan te jagen.  

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0884. De olieprijzen daalden verder na de flinke verliezen op dinsdag. Toen was er nieuws dat Israël de olie-industrie in Iran niet zal aanvallen.

Bedrijfsnieuws

ASML koerste voorbeurs 4,5 procent lager, na het verlies van 16 procent een dag eerder, toen bleek dat de orders in het derde kwartaal tegenvielen en de omzetoutlook voor 2025 werd verlaagd. Andere chipaandelen als Nvidia en AMD lijken vandaag wel wat te herstellen van de verliezen op dinsdag.

United Airlines overtrof met de aangepaste winst de verwachtingen van analisten. De luchtvaartmaatschappij zei dat de omzettrends zich verbeteren en dat de luchtvaartindustrie een ommekeer maakte in het kwartaal. De vraag was volgens het bedrijf ook sterk. Het aandeel koerste evenwel voorbeurs 0,8 procent lager.

Logistiek bedrijf JB Hunt Transport kwam ook met cijfers, die beter waren dan verwacht. Het aandeel koerste 7,7 procent hoger.

Interactive Brokers boekte in het derde kwartaal meer winst dan een jaar eerder, maar analisten hadden op nog meer gerekend. Het aandeel koerste 4,8 procent lager.

Het aandeel Trump Media & Technology Group steeg 2,0 procent, na een koersval van 9,7 procent op dinsdag. Gisteren werd de handel in het aandeel zelfs even stopgezet, vanwege de hoge volatiliteit. Intradag steeg het aandeel dinsdag met 13 procent, maar daalde het op een bepaald punt ook met 16 procent.

Morgan Stanley komt vandaag met cijfers. Analisten verwachten een winst in het derde kwartaal van 2,6 miljard dollar tegen 2,4 miljard dollar een jaar eerder. Vooral de resultaten uit de investeringstak en vermogensbeheer zullen onder een vergrootglas liggen. Het aandeel steeg voorbeurs met 0,6 procent.

Slotstanden

De S&P500 index daalde dinsdag 0,8 procent tot 5.815,26 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 1,0 procent in tot 18.315,52. De Dow Jones-index daalde 0,75 procent tot 42.740,42 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!