vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Omzet LVMH stelt teleur

Omzet LVMH stelt teleur
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) LVMH heeft in het derde kwartaal de omzet zien dalen, vooral bij de verkoop van champagne en cognac, de lederen tassen en het modemerk Dior. Dat bleek dinsdagavond uit kwartaalcijfers van de Franse producent van luxegoederen.

De omzet daalde in het derde kwartaal "licht", stelde het bedrijf, vooral door lagere groei in Japan als gevolg van de sterkere yen.

De omzet kwam uit op 19,08 miljard euro, waar analisten hadden gerekend op 19,94 miljard euro. Dit betekende dat de autonome omzet 3 procent kromp vergeleken met een jaar eerder, waar analisten een autonome groei van 0,9 procent voorzagen.

De tegenvaller kwam vooral op het conto van de grootste divisie Fashion & Leather Goods, waar de Louis Vuitton-tassen en het modemerk Christian Dior onder vallen. Daar was de omzet 9,15 miljard euro, een half miljard minder dan de verwachting van 9,67 miljard euro.

Autonoom bedroeg de daling bij deze divisie in het derde kwartaal 5 procent, na een stijging met 1 procent in het eerste halfjaar. Bij Wines & Spirits daalde de omzet autonoom met 7 procent, wat iets minder hard was dan in de eerste jaarhelft, en bij Watches & Jewelry was de daling vrij stabiel op 4 procent. De divisie Perfumes zag wel omzetgroei evenals Selective Retailing.

Over de eerste negen maanden daalde de omzet met 2 procent tot 60,8 miljard euro, door een daling bij Wine & Spirits met 11 procent, bij Watches & Jewelry met 5 procent en bij de grootste divisie Fashion & Leather Goods met 3 procent.

De verkoop van champagne daalde, maar bleef hoger dan voor de coronacrisis, stelde LVMH. Ook was er een zwakke vraag naar Hennessy cognac in China.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!