vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Adidas verhoogt outlook

Adidas verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Adidas heeft de outlook voor heel dit jaar verhoogd, na een beter dan verwacht derde kwartaal. Dit meldde de Duitse fabrikant van sportkleding dinsdagavond met de voorlopige resultaten.

Adidas rekent nu op een omzetgroei van circa 10 procent in 2024 bij constante wisselkoersen, waar eerder een groei met een hoog enkelcijferig percentage werd voorspeld.

De operationele winst zal dit jaar uitkomen op ongeveer 1,2 miljard euro, waar eerder op 1,0 miljard euro werd gerekend.

Met deze outlook gaat het bedrijf ervan uit dat de verkoop van de resterende Yeezy-voorraad gedurende de rest van het jaar gemiddeld tegen de kostprijs zal plaatsvinden.

"Dit zou resulteren in een extra omzet van ongeveer 50 miljoen euro en geen verdere winstbijdrage in het vierde kwartaal", aldus Adidas.

In het derde kwartaal boekte Adidas een omzetgroei van 7 procent op 6,44 miljard euro, of 10 procent bij constante wisselkoersen.

De operationele winst steeg van 409 naar 598 miljoen euro, inclusief een bijdrage van circa 50 miljoen euro uit de resterende Yeezy-voorraad. De brutomarge verbeterde van 49,3 naar 51,3 procent.

Op 29 oktober aanstaande publiceert Adidas de volledige cijfers.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!