vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Oprichters van platenlabel PIAS verkopen resterend belang aan UMG

Oprichters van platenlabel PIAS verkopen resterend belang aan UMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De oprichters van platenlabel PIAS, Kenny Gates en Michel Lambot, verkopen hun resterende aandelen in het bedrijf aan Universal Music Group. Dit werd dinsdag bekendgemaakt.

Sinds 2021 is er een strategische samenwerking tussen PIAS en UMG en destijds verkochten Gates en Lambot al een minderheidsbelang aan het entertainmentbedrijf met een notering in Amsterdam.

PIAS heeft twee belangrijke onderdelen: het platenlabel en Integral; de dienstverlenende divisie die fysieke en digitale distributiediensten levert aan onafhankelijke labels van over de hele wereld.

Als onderdeel van de nieuwe overeenkomst zullen Integral en UMG-dochter Virgin Music Group de krachten bundelen en onder meer toegang bieden tot een op maat gemaakt, zelfstandig internationaal distributienetwerk.

Financiële details werden dinsdag niet gegeven.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!