vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Bank of America overtreft verwachtingen

Bank of America overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft in het afgelopen kwartaal meer inkomsten, maar een lagere winst behaald dan in dezelfde periode vorig jaar, hoewel de winst wel hoger was dan analisten hadden voorzien. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de op één na grootste bank van de VS.

"We rapporteerden solide resultaten", zei CEO Brian Moynihan in een toelichting. Het was ook het vijfde kwartaal op rij dat de deposito's van de bank stegen.

De netto rentebaten zijn ten opzichte van het tweede kwartaal gestegen, aldus de CEO, terwijl ook investment banking en vermogensbeheer het op jaarbasis volgens de topman goed deden.

De inkomsten stegen afgelopen kwartaal met 178 miljoen dollar naar 25,3 miljard dollar, in lijn met de verwachtingen in de markt.

De aangepaste winst daalde van 7,8 miljard dollar in het derde kwartaal van 2023 naar 6,9 miljard dollar ofwel 0,81 dollar per aandeel afgelopen kwartaal. De markt hield rekening met een daling tot 0,77 dollar per aandeel

De voorziening voor kredietverliezen van 1,5 miljard dollar was in lijn met die in het tweede kwartaal van 2024. Vorig jaar was dit 1,2 miljard dollar.

De balans bleef sterk met een CET1 ratio van 11,8 procent. Deze ratio vergelijkt het kapitaal van een bank met haar risicogewogen activa om te bepalen of zij in staat is financiële problemen op te vangen.

Het aandeel Bank of America steeg voorbeurs met 1,0 procent na de cijfers.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!