vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Meer omzet voor Johnson & Johnson

Meer omzet voor Johnson & Johnson
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het derde kwartaal van 2024 hogere resultaten behaald en besloot om de outlook licht aan te scherpen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse gezondheidsbedrijf.

CEO Joaquin Duato sprak in een toelichting van "sterke resultaten". Daarbij verkreeg Johnson & Johnson in de afgelopen maanden goedkeuring van de toezichthouders voor Tremfya and Rybrevant, behandelingen gericht op psoriasis en longkanker.

In het derde kwartaal behaalde Johnson & Johnson een 5,2 procent hogere omzet van 22,5 miljard dollar.  Het leeuwendeel van de omzet werd behaald door de tak Innovative Medicine, goed voor 14,6 miljard dollar aan inkomsten. Op jaarbasis betekende dat een groei van 4,9 procent. Johnson & Johnson was onder meer goed te spreken over de prestaties van Darzalex, een medicijn tegen kanker.

De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 2,7 miljard dollar. Dat was een daling van bijna 38 procent op jaarbasis als gevolg van eenmalige posten.

De aangepaste winst per aandeel daalde ook, maar met 9,0 procent een stuk bescheidener, naar 2,42 dollar. De markt rekende volgens FactSet op 2,19 dollar.

Outlook

Johnson & Johnson scherpte dinsdag de outlook licht aan. Zo wordt nu gerekend op een omzetgroei van 5,7 tot 6,2 procent, waar het bedrijf eerder uitging van 5,5 tot 6,0 procent groei.

De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel werd juist naar beneden bijgesteld, van 10,02 naar 9,93 dollar. Dit vanwege de overname van V-Wave.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde dinsdag in de voorbeurshandel 1,5 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!