vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Stevige omzetgroei Theon

Stevige omzetgroei Theon
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Theon International heeft in de eerste negen maanden van 2024 een fors hogere omzet geboekt, terwijl ook het aangepaste resultaat flink omhoog ging. Dit bleek maandagavond uit de cijfers van het Griekse bedrijf met een notering op het Damrak.

Theon, dat onder meer nachtkijkers maakt, boekte in de verslagperiode een 92,3 procent hogere omzet op jaarbasis van 222,6 miljoen euro.

Het aangepaste EBIT-resultaat verbeterde met 115,3 procent op jaarbasis naar 50,6 miljoen euro. De bijbehorende marge verbeterde van 20,3 naar 22,7 procent en gaat daarmee richting de doelstelling van 25 procent voor dit jaar.

De orderintake steeg in de eerste negen maanden van het jaar met 47,4 procent op jaarbasis naar 121 miljoen euro, "met naar verwachting aanzienlijke nieuwe orders in de komende maanden", zei het bedrijf.

De orderportefeuille van 400 miljoen euro zorgt volgens Theon "voor een goede zichtbaarheid voor het lopende jaar en dekt al een deel van de omzet voor boekjaar 2025 met een naar verwachting stijgende orderportefeuille."

Outlook

Theon bevestigde maandag zijn omzetverwachting en rekent nog steeds op een omzet van 330 tot 350 miljoen euro. De verwachte kapitaaluitgaven werden wel verhoogd van 10 naar 15 miljoen euro. In de eerste negen maanden van dit jaar kwamen de uitgaven uit op 11,5 miljoen euro.

"Het bedrijf neemt actief deel aan talrijke aanbestedingen voor nachtzicht-, warmtebeeld- en 'future soldier'-producten, met een totale waarde van meer dan 500 miljoen euro", zei Theon maandag.

"De verwachte orderontvangst geeft vertrouwen dat het bedrijf zijn groeitraject in 2025 zal aanhouden en opnieuw een dubbelcijferige groei zal realiseren. Voor het einde van het jaar, na de afronding van een aantal van deze aanbestedingen, zal een kwantitatieve indicatie worden gegeven", aldus Theon, dat maandag ook bekendmaakte in de komende 15 maanden 10 miljoen euro te willen investeren in de ontwikkeling van platformgebaseerde producten.

De helft van de investering zal plaatsvinden in het huidige boekjaar 2024, waarbij het eerste geavanceerde prototype naar verwachting eind 2025 klaar zal zijn, met een verwachte impact op de verkoop vanaf 2026, aldus het bedrijf.

Theon is ook actief op zoek naar aanvullende fusies en overnames om zijn productportefeuille verder te verbeteren en te diversifiëren, en sommige daarvan bevinden zich in de zogeheten 'due diligence'-fase.

Het aandeel Theon sloot maandag 2,5 procent hoger op 10,20 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!