vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Akzo en Syensqo
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Akzo en Syensqo

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers uit de chemiesector de koersdoelen voor AkzoNobel en Syensqo verlaagd, maar die voor Solvay juist verhoogd. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Tot een herstel van volumegroei in de sector kwam het in de eerste jaarhelft nog niet, aldus de analisten. En ook in de tweede jaarhelft en de eerste zes maanden van 2025 ziet UBS dit niet gebeuren. De analisten zien "beperkte verbetering" in bijvoorbeeld de bouwmarkt, maar daar staan negatieve risico's voor automotive tegenover. 

UBS verlaagde het koersdoel AkzoNobel van 78,00 naar 72,00 euro, maar met een koopadvies. Voor Syensqo ging het koersdoel van 108,00 naar 89,00 euro, eveneens met een koopadvies.

Voor Solvay werd het koersdoel verhoogd van 32,00 naar 36,00 euro, maar met een Neutraal advies. 

Verder haalde UBS het Duitse aandeel BASF van de kooplijst. Hier ging het koersdoel 3 euro omlaag naar 48,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!