vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Amerikaanse producentenprijzen stabiliseren
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse producentenprijzen stabiliseren

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september stabiel gebleven. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag. 

De producentenprijzen bleven ongewijzigd ten opzichte van het niveau in augustus. Economen rekenden op een stijging van 0,1 procent. In augustus stegen de producentenprijzen nog met 0,2 procent op maandbasis.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie stegen de producentenprijzen in september met 0,1 procent, waar werd gerekend op een stijging van 0,2 procent. 

De prijzen voor energie daalden vorige maand met 2,7 procent. In augustus werd een daling gemeten van 1,0 procent.

Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in september met 1,8 procent. Een maand eerder bedroeg de stijging 1,9 procent. De kernprijzen zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie stegen in september met 3,2 procent op jaarbasis. In augustus was dit 3,3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!