vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat een mogelijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah de angst voor een breder conflict in het Midden-Oosten deels wegnam.

De oliefutures daalden dinsdag ook al met 4 procent, nadat Hezbollah naar verluidt de inspanningen van Libanon had goedgekeurd om te bemiddelen over een staakt-het-vuren tussen de door Iran gesteunde militante groep en Israël. 

Ruwe olie is deze maand sterk gestegen vanwege de angst voor een directer conflict tussen Israël en Iran, waardoor de ruwe olie-stroom uit de regio mogelijk onder druk komt te staan.

De neerwaartse trend werd beperkt door de verwachting dat orkaan Milton de booractiviteiten in de Golf van Mexico zou verstoren", aldus analist van ING.

Het American Petroleum Institute zei dinsdag laat de Amerikaanse voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen met 10,9 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 557.000 daalden en destillaten, waaronder dieselbrandstof en stookolie, met 2,6 miljoen vaten daalden.

Uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 4 oktober zijn gestegen met 5,8 miljoen vaten naar 422,7 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden daalden daarentegen 6,3 miljoen vaten naar 214,9 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel daalden met 3,1 miljoen vaten naar 118,5 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen ging omlaag van 87,6 naar 86,7 procent. 

De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,33 dollar, ofwel 0,45 procent, lager op 73,24 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!