vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Neutrale opening Wall Street voorzien
Beeld: NYSE

Neutrale opening Wall Street voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een vlakke opening tegemoet, na de sterke prestaties van dinsdag.

De futures op de S&P 500 noteerden in aanloop naar de openingsbel fractioneel lager.

Het is de laatste tijd goed raak met de stormen in de VS. Volgens het laatste nieuws zijn miljoenen mensen aan het racen tegen de klok om te ontsnappen aan orkaan Milton die Florida nadert.

De beurzen zijn ook in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve van 17 en 18 september die vanavond worden gepubliceerd. Deze kunnen inzicht geven in de zorgen van beleidsmakers over de laatste ontwikkelingen van de economie en arbeidsmarkt.

"Maar beleggers moeten daar ook weer niet te zwaar aan tillen", aldus CEO Todd Ealsh van Alpha Cubed Investments. "De Fed lijkt alles onder controle te hebben."

Beleggers wachten verder op het nieuwe cijferseizoen, dat vrijdag wordt afgetrapt met de resultaten van de banken JPMorgan Chase en Wells Fargo en vermogensbeheerder BlackRock. Ook wordt uitgekeken naar een nieuw inflatiecijfer uit de Verenigde Staten, dat donderdag verschijnt.

De olieprijs stabiliseerde woensdag ondanks geruchten van een staakt-het-vuren tussen Hezbollah en Israël. Een vat WTI-olie werd 0,1 procent duurder op 73,62 dollar.

Ondertussen is de rente op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties weer boven de 4 procent gestegen nu de sterke banencijfers de druk van de ketel lijken te halen voor de Fed om de rente opnieuw met 50 basispunten te verlagen. Het merendeel van de markt houdt nu rekening met een verlaging van 25 basispunten bij de eerstvolgende beleidsvergadering.

De euro/dollar zakte wat weg richting de 1,0965.

Bedrijfsnieuws 

De aandelen van Alphabet daalden met 0,5 procent voor de openingsbel. Na de uitspraak van een federale rechter dat Google een illegaal monopolie had in algemene zoekdiensten en tekstadvertenties overweegt het ministerie van Justitie een opsplitsing. Het ministerie zei een “volledig scala aan instrumenten” te overwegen om de concurrentie te herstellen, zoals “structurele en aanvullende gedragsmatige oplossingen”, die moeten voorkomen dat de Chrome-browser of Android-producten Google een oneerlijk concurrentievoordeel geven.

Google stelde in een blogpost dat dit plan veel verder gaat dan de juridische reikwijdte van de beslissing van de rechtbank en "negatieve, onbedoelde gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse innovatie en de Amerikaanse consumenten."

Palantir Technologies steeg 0,7 procent voorbeurs. De aandelen van de aanbieder van data-analysesoftware stegen dinsdag al met 6,6 procent naar een nieuw record. Dit jaar is het aandeel al meer dan 140 procent gestegen dankzij de kansen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

De aandelen van Trump Media & Technology Group daalden woensdag voorbeurs met 0,7 procent nadat het moederbedrijf Truth Social, waarvan de meerderheid in handen is van de voormalige president Trump, dinsdag met 19 procent steeg. De aandelen zijn al vier dagen op rij hoger gesloten en winnen aan momentum sinds Tesla-CEO Elon Musk zaterdag met Trump verscheen tijdens een campagnebijeenkomst.

Boeing daalde met 1,6 procent nadat S&P Global Ratings de kredietbeoordeling van de vliegtuigbouwer op CreditWatch negatief had geplaatst, omdat een staking van machinisten een vierde week inging en het bedrijf eind dinsdag zei dat het zijn recente aanbod aan de vakbond heeft ingetrokken. Het ratingbureau voorziet in 2024 een kasuitstroom van ongeveer 10 miljard dollar, vanwege de revisie van het productieproces en de kosten die met de staking gepaard gaan. Zowel Moody's Ratings als Fitch Ratings hebben vorige maand de schuld van Boeing herzien voor een downgrade.

Nvidia steeg in de premarket-handel met 1,3 procent en naderde het hoogste punt ooit. De aandelen van het halfgeleiderbedrijf, dat chips maakt die de favoriete keuze zijn voor het trainen van kunstmatige-intelligentiesystemen, in 2024 met bijna 170 procent gestegen.

Tesla daalde met 0,2 procent voorbeurs nadat de fabrikant van elektrische auto's renteloze leningen aankondigde voor Model 3- en Model Y-aankopen. De financieringsovereenkomsten kunnen autokopers ongeveer 100 dollar per maand besparen, of ongeveer 6.000 dollar gedurende de looptijd van een autolening met een looptijd van 60 maanden.

Arcadium Lithium steeg met 30 procent nadat Rio Tinto een deal had gesloten om de lithiumproducent over te nemen voor 6,7 miljard dollar. Rio Tinto zal 5,85 dollar per aandeel betalen voor Arcadium Lithium, een premie van 90 procent op de aandelenkoers op 4 oktober, toen het nieuws over de interesse van Rio Tinto voor het eerst opdook.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 5.741,13 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 18.182,92 punten en de Dow Jones-index won 0,3 procent tot 42.08,37 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!