vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Europese beurzen afwachtend
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen afwachtend

(ABM FN-Dow Jones) Europese beleggers doen het woensdag rond lunchtijd rustig aan, in afwachting van nieuwe impulsen uit de VS en China.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 517,86 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 19.095,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 7.534,10 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,4 procent hoger op 8.221,19 punten.

Zo zullen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve vanavond inzicht kunnen geven op het besluit van afgelopen maand om de rentes met een half procentpunt te verlagen.

De markt zal ook willen weten hoe bezorgd beleidsmakers zijn over een verdere vertraging van de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt. "We kunnen in de notulen hopelijk zien waarom de Fed voor een verlaging met 50 basispunten koos", aldus analisten van Swissquote Bank. "De centrale bank had de keuze om rustig te beginnen met een verlaging van 25 basispunten en om zo de nodige volatiliteit en verwarring rond het besluit te voorkomen."

"Maar beleggers moeten hier [aan de notulen] ook weer niet te zwaar aan tillen", aldus CEO Todd Ealsh van Alpha Cubed Investments. "De Fed lijkt alles onder controle te hebben."

Beleggers kijken verder uit naar een nieuw inflatiecijfer uit de Verenigde Staten, dat op donderdag verschijnt, en een persconferentie van het Chinese ministerie van financiën op zaterdag. "Zojuist komt er een bericht dat er zaterdag mogelijk nieuwe fiscale stimuleringsplannen worden aangekondigd om de Chinese economie naar de geplande 5 procent groei te stuwen”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. “Het lijkt erop dat de Chinese regering serieuze plannen heeft.”

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0960. De olieprijzen stegen licht.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank heeft het advies voor ING verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 18,50 naar 17,00 euro. Analisten denken dat de winst van ING heeft gepiekt en dat zal ook snel gelden voor de aandeelhoudersbeloning. Ook UBS verlaagde het koersdoel voor de Nederlande bank, maar herhaalde daarbij wel het koopadvies. Het aandeel ING verloor 2,7 procent.

Het Spaanse Europastry heeft besloten de aanstaande beursgang opnieuw uit te stellen, vanwege "instabiliteit van de markten", wijzend op de geopolitieke ontwikkelingen in de wereld. Het bedrijf, dat zich specialist in diepvries bakproducten, zegt weer opnieuw naar een beursgang te willen kijken als de situatie verbetert.

Plaatsvervangend CEO Bjorn Annwall van Volvo vertrekt als onderdeel van een bredere bestuurswissel. Volvo kampt met een uitdagende automarkt. De autobouwer komt met een serie organisatorische maatregelen om de commerciële kant van het bedrijf te optimaliseren. Het aandeel Volvo gaf 0,5 procent prijs.

Kering stelt Stefano Cantino aan als CEO van Gucci. Cantino was al plaatsvervangend topman van Gucci sinds mei, maar neemt volgend jaar definitief het stokje over van Jean-Francois Palus. Hij krijgt ook een zetel in het bestuur van Kering. Het aandeel steeg met 1,3 procent.

Het aandeel Bayer daalde met bijna 7 procent. Het lijkt de slechtste dag in maanden te worden voor het aandeel.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 5.741,13 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 18.182,92 punten en de Dow Jones-index won 0,3 procent tot 42.08,37 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!