vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Opsplitsing Google dreigt
Beeld: ABM Financial News

Opsplitsing Google dreigt

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse ministerie van Justitie bekijkt of een opsplitsing van Google nodig is, omdat de zoekgigant vrijwel een monopoliepositie heeft.

Het ministerie van Justitie kwam in actie na een uitspraak van een federale rechter in augustus, die bepaalde dat de dominante positie van Googles zoekmachine en in de markt voor tekstadvertenties indruist tegen de mededingingsregels.

Het ministerie diende daarom een voorstel in met verschillende opties om deze monopoliepositie aan te pakken, waaronder dus een opsplitsing, om de concurrentie in deze markten terug te brengen.

Verwacht wordt dat een definitieve uitspraak ergens volgend jaar zal vallen. Maar omdat Google waarschijnlijk in beroep zal gaan tegen elke beslissing die een radicale herstructurering vereist, kan deze zaak zich nog jarenlang voortslepen.

Het aandeel van moederbedrijf Alphabet reageerde vooralsnog lauw en noteerde woensdagmiddag ongeveer een procent lager in de voorbeurshandel.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!