vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Avantium krijgt goedkeuring van Amerikaanse FDA
Beeld: Avantium

Avantium krijgt goedkeuring van Amerikaanse FDA

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft PEF van Avantium goedgekeurd voor voedselcontacttoepassingen in de Verenigde Staten. Dit meldde de ontwikkelaar van hernieuwbare en circulaire polymeermaterialen dinsdagavond.

PEF, oftewel polyethyleen furanoaat, kreeg van de FDA een zogeheten Food Contact Notification, die is ingegaan op 5 oktober 2024.

Met deze goedkeuring is PEF nu toegestaan als verpakkingsmateriaal voor bijna alle soorten voedingsmiddelen in de Verenigde Staten, ongeacht of het product wordt afgevuld en opgeslagen bij kamertemperatuur, gekoeld en/of bevroren. Verpakkingen voor producten met meer dan 15 procent alcohol, verpakkingen voor zuigelingenvoeding of moedermelk vallen niet onder de goedkeuring.

"Deze mijlpaal is een aanvulling op reeds bestaande Europese voedselcontactgoedkeuringen", zei Avantium in een toelichting.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!