vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Pepsico verlaagt omzetverwachting
Beeld: ABM Financial News

Pepsico verlaagt omzetverwachting

(ABM FN-Dow Jones) PepsiCo heeft in het derde kwartaal van 2024 meer winst gemaakt dan verwacht, maar de omzet viel tegen en de outlook voor de omzet in 2024 werd verlaagd. Dit meldde de Amerikaanse fabrikant van frisdranken en snacks dinsdag voorbeurs.

Het bedrijf rapporteerde een omzetdaling van 0,6 procent op jaarbasis naar 23,3 miljard dollar. De analistenconsensus rekende op 23,8 miljard dollar.

"Onze activiteiten bleven veerkrachtig in het derde kwartaal, ondanks de matige prestaties van bepaalde trends in Noord-Amerika, de aanhoudende impact in verband met terugroepacties bij Quaker Foods North America en verstoringen als gevolg van toenemende geopolitieke spanningen", zei CEO Ramon Laguarta in een toelichting. 

De topman benadrukte dat een sterke kostenbeheersing de winstgevendheid hielp, terwijl Pepsico blijft investeren om de eigen concurrentiepositie te verbeteren.

Pepsi rapporteerde over het derde kwartaal een nettowinst van 2,93 miljard dollar, ofwel 2,13 dollar per aandeel, vergeleken met 3,09 miljard dollar een jaar eerder.

Exclusief bijzondere posten verdiende het bedrijf 2,31 dollar per aandeel. Hiervoor lag de consensus op 2,29 dollar per aandeel.

Outlook

Voor 2024 verwacht het bedrijf nu stijging van de autonome omzet van enkele procenten. Voorheen mikte de frisdrankgigant nog op 4 procent groei.

Daarnaast blijft Pepsico vasthouden aan een stijging van de kernwinst per aandeel met minimaal 8 procent, gerekend tegen constante wisselkoersen.

Het totale rendement voor aandeelhouders zal ongeveer 8,2 miljard dollar bedragen, bestaande uit dividenden ter waarde van 7,2 miljard dollar, aangevuld met een aandeleninkoop ter waarde van 1,0 miljard dollar.

Wisselkoerseffecten zullen de winst met ongeveer 1 procentpunt drukken, denkt de fabrikant.

Pepsico voorziet daarom dat de kernwinst per aandeel in 2024 minstens 8,15 dollar zal bedragen, een stijging van 7 procent vergeleken met de winst per aandeel van 7,62 dollar in 2023.

Het aandeel Pepsico daalde voorbeurs 1,2 procent na de cijfers.

 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!